The Stigma Challenge 2018

Seks – associëren we voornamelijk met toffe dingen he? Toch bestaan vandaag de dag nog enorm veel stigma’s rond
seksualiteit en SOA’s. De drempel om met prangende vragen naar buiten te komen is nog steeds groot. Daar willen wij met The Stigma Challenge verandering in brengen!

Wat? The Stigma Challenge is een bewusmakingscampagne rond reproductieve gezondheid waar we actuele stigma’s binnen seksualiteit en relaties willen aankaarten en een antwoord op vragen van jongeren hierover willen bieden. Dat doen we in de vorm van interactieve spellen, infostands van verschillende organisaties, lezingen en een debat (Studium Generale). Dit alles ondersteund door live muziek, drankenstands en foodtrucks. Voor de editie van 2018 (27 maart) focussen we op het thema “Seksualiteit en Migratie”. Binnen dit thema willen we vragen rond culturele verschillen in relaties en seksualiteitsbeleving aan bod laten komen. Ook willen we complexe situaties als gevolg van deze culturele verschillen aankaarten en de aanwezigen met een kritische geest laten nadenken over deze problematieken.

Waar? Gent NEST, Graaf van Vlaanderenplein (Oude stadsbibliotheek aan het Zuid)

Wanneer? 27 maart, save the date!

Tot slot zal dit evenement niet alleen in Gent plaatsvinden, maar ook in Leuven en Brussel.

 

JOIN US, GET INFORMED, BEAT THE STIGMA!

Ben jij student en wil je deelnemen aan dit fantastische project? Of ben je deel van een organisatie die een steentje wil bijdragen?
Contacteer ons dan op scora@bemsa-gent.be

SaveSave

SaveSave

SaveSave