Sporten met mensen met een beperking

SCORP

Wat?

“Sporten met een beperking” is een jong project van BeMSA. Wegens het succes van vorig semester organiseren we dit semester een nieuwe editie. Concreet is de doelstelling van het project om een keitoffe sportdag te organiseren voor een groep van studenten samen met mensen met een mentale of fysieke beperking. De bedoeling is om de studenten de kans te geven om op een leuke en vlotte manier te leren omgaan en te leren communiceren met mensen met een beperking. Hieraan wordt namelijk veel te weinig tijd besteed in de opleidingen geneeskunde. Nochtans is dit iets waar iedereen vroeg of laat mee in contact komt tijdens zijn carrière. Via deze weg hopen we iedereen (de studenten en leerlingen van de deelnemende scholen) een toffe en tegelijk leerrijke ervaring te bezorgen.

Ervaring is dan ook absoluut niet vereist. Het enige wat je de dag zelf nodig hebt is je enthousiaste, opgewekte humeur. Op voorhand zullen we een korte infoavond organiseren waar jullie alle nodige kennis zullen verwerven om de dag goed door te komen en jullie reeds kunnen kennismaken met ons, de projectverantwoordelijken, en andere deelnemende studenten.

Interesse?

Wanneer?

Houd allemaal zeker vrijdag 23 maart vrij! Op deze dag zal “Sporten met een beperking” doorgaan. Voor onze universiteit is dit een vrije dag dus je hoeft geen lessen te missen als je deelneemt aan dit project.

Waar?

Op dit moment hebben we 1 centrum in Landegem die enorm geïnteresseerd is in ons project. We hopen dan ook op genoeg enthousiaste studenten om een sportdag te organiseren. Voor meer info over het centrum kan je terecht hun site: www.tendries.be

Vervoer zal zoveel mogelijk door ons geregeld worden en hoeft dus zeker geen reden te zijn om te twijfelen! Het centrum is zowel met openbaar vervoer als fiets gemakkelijk te bereiken. Vervoer via carpoolen kan ook geregeld worden.

 

Moest je nog vragen hebben kan je steeds een bericht sturen via facebook of mail naar Tim Krols of Laura Braeckeveldt. Wij zullen met veel plezier je vragen beantwoorden. We hopen op een talrijke opkomst en een fijne sportdag zowel voor ons als de deelnemende leerlingen.

Tot dan!

Laura Braeckeveldt en Tim Krols
Projectverantwoordelijken Sporten met een beperking 2de semester 2016-2017
Email: laura.braeckeveldt@hotmail.com ;  Tim.Krols@hotmail.com

Inschrijven?

Verdere info volgt.

SaveSave

SaveSave