The Stigma Challenge 2017

Ieder jaar op 1 december viert de wereld World Aids Day. Toch gaat deze dag voor velen ongemerkt voorbij. Daarom organiseerde SCORA Gent vorig jaar voor de eerste keer ‘The Stigma Challenge’ op tram 1 in Gent.  Het opzet van deze actie was om het taboe en het stigma over HIV/aids te doorbreken. Het stigma dat patiënten met HIV iedere dag met zich meedragen wordt deels veroorzaakt door onwetendheid, maar vooral door het gebrek aan juiste informatie in onze maatschappij. Dit wilden wij veranderen.

Na evaluatie van dit evenement hebben we besloten om het dit jaar nog groter en breder te zien. We willen zowel ons doelpubliek als het onderwerp verruimen dus daarom leggen we nu de nadruk op studenten en seksueel overdraagbare aandoeningen.

Uit verscheidene onderzoeken is immers gebleken dat hieromtrent nog weinig geweten is.
Met de tweede editie van The Stigma Challenge  willen we via een bewustmakingscampagne de strijd aangaan met vooroordelen en onwetendheid over SOA’s, de overdacht en het testen op SOA’s.  Op  1 maart 2017 zullen we het Sint-Pietersplein in Gent overnemen en een hele dag hieraan wijden. Er zal campagne gevoerd worden door en voor studenten: er zullen lezingen en grote educatieve spelen worden gehouden rond SOA’s. Mythes zullen worden doorbroken en er zullen standjes van verschillende organisaties aanwezig zijn die zich bezighouden met preventie van SOA’s. Bovendien zal dit worden gecombineerd met live muziek door bands en dj’s.

Op deze leerrijke en luchtige manier trachten we jongeren te informeren en de mogelijk te geven om beslissingen over hun lichaam en gezondheid te maken. Tot slot zal dit evenement niet meer alleen in Gent plaatsvinden, maar ook in andere Vlaamse steden zoals Leuven, Hasselt en Brussel.

JOIN US ON THE 1st OF MARCH, GET INFORMED, BEAT THE STIGMA!

Ben jij student en wil je deelnemen aan dit fantastische project? Of ben je deel van een organisatie die  een steentje wil bijdragen?

Contacteer ons dan op scora@bemsa-gent.be.

jQuery(document).ready(function(){jQuery('#branzel-slider-0').flexslider({animation:"slide",slideshowSpeed:4000,directionNav:true,controlNav:false,})});

Bij de pagina van stigma Challenge 2015 kan je de aftermovie van vorig jaar terugvinden