The Stigma Challenge 2018

The Stigma Challenge is een evenement dat streeft naar het breken van bestaande stigma’s rond seksualiteit. Na een editie op een tram en een op het Sint-Pietersplein, zijn we nu in NEST beland. Deze derde editie legt dit jaar op 27 maart de klemtoon op een minder besproken onderwerp binnen een actueel thema, namelijk seksualiteit en migratie. In samenwerking met Artevelde Hogeschool organiseert BeMSA dit evenement over seksualiteit over de grenzen heen. Aan de hand van interactieve activiteiten, infostands, lezingen en een panelgesprek hopen we de aanwezigen te kunnen stimuleren om met een open geest te kijken naar seksualiteit en relaties vanuit een groter maatschappelijk kader. Op vlak van seksualiteit heeft België een liberale wetgeving. Ooit was dit niet zo. Maar ondertussen heeft onze wetgeving meer afstand gedaan van deze traditionele gebruiken. Vluchtelingenstromen en migratie zijn vandaag de dag een thema dat meer dan ooit leeft. Het verhuizen van verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen waarden en normen naar andere landen waar vaak andere waarden en normen heersen kunnen hierbij soms tot moeilijkheden leiden. Logischerwijs stellen beide culturen zich de vraag hoe ze tegenover elkaars cultuur moeten staan..

Tegelijk kun je bij ons terecht voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel. Later op de avond wordt er live-muziek voorzien door Democrazy, en word je getrakteerd op de talenten van de Nieuwe Lichting 2017 en een jamsessie van Conservatorium Gent. (https://www.facebook.com/debeloften/https://www.facebook.com/events/1366612453470414/)

Bekijk de aftermovie hieronder en snuif de sfeer van vorig jaar op:

Evenement: https://www.facebook.com/events/2124333697798660/

Waar? Gent NEST, Graaf van Vlaanderenplein (Oude stadsbibliotheek aan het Zuid)

Wanneer? 27 maart, save the date!

Tot slot zal dit evenement niet alleen in Gent plaatsvinden, maar ook in Leuven en Brussel.

jQuery(document).ready(function(){jQuery('#branzel-slider-0').flexslider({animation:"slide",slideshowSpeed:4000,directionNav:true,controlNav:false,})});

Alle foto's zijn terug te vinden in ons fotoboek (klik hier om rechtstreeks naar de foto's te gaan).

Studium Generale

Studium generale legt dit jaar de focus op het thema ‘Solidariteit’. Een thema dat BeMSA als een van haar kernbegrippen ziet. Dit uit zich in alle projecten die BeMSA organiseert, en bijgevolg dus ook in deze Stigma Challenge. Hierbij willen we je laten kennismaken met de culturele verschillen in seksualiteit en seksualiteitsbeleving en je laten nadenken over hoe deze ontstaan, wat ze betekenen en hoe we hier mee om moeten gaan.

Aanwezig spreker:

  • Inleiding door Dirk Lafaut en Stephanie de Maesschalck
  • Stephanie de Maesschalck, Wim Peumans, Ellen de Geest en Marilyn D’hondt
  • Moderator: Olivier Degomme

Waar? Gent NEST, Graaf van Vlaanderenplein

Wanneer? 27 maart van 17:30 tot 19:30

Evenement: https://www.facebook.com/events/156976834961118/

Inschrijven:
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/StudiumBeMSA

Planning 27 maart

UurTe doen
14:00Start evenement Think tank met interactieve spelen @ NEST Gent
- GAMS vzw
- Tentoonstelling door Ella vzw (doorlopend)
- Voorstelling onderzoek ICRH
16:30Start Start Gangthelabel @ concertzaal NEST
17:15Deuren open grote sprekerszaal Studium Generale
17:30Start Studium Generale
20:00Start prgramma Democrazy met
- PJAY
- Laguna
- Jamsessie door KASK Conservatorium
23:30Einde Stigma Challenge

JOIN US, GET INFORMED, BEAT THE STIGMA!Ben jij student en wil je deelnemen aan dit fantastische project? Of ben je deel van een organisatie die een steentje wil bijdragen?
Contacteer ons dan op scora@bemsa-gent.beSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave