Over BeMSA

Image
Wat is BeMSA?

BeMSA, de "Belgian Medical Students' Association", is een Belgische organisatie die in 2009 werd opgericht door enkele enthousiaste geneeskundestudenten. BeMSA is een overkoepelende organisatie met Gent als een van haar afdelingen. Onze missie: een platform voor sociaal engagement en kwaliteitsvolle internationale kansen voor studenten in de Gentse gezondheidssector.

We hebben zowel nationale als lokale projecten zoals Teddy Bear Hospital, Heart for Life, Gezonde Voeding, Seksuele Opvoeding op Scholen en vele andere projecten. We organiseren ook internationale uitwisselingen voor zowel onderzoek als klinische stage.

Image
Ontstaan

BeMSA Gent groeide uit SWISS (Student Working Group on International Cooperation and Internships), een werkgroep die zich richtte op de combinatie "geneeskundestudenten en het buitenland", zowel praktisch als informatief en sensitief.

In 2009 besloten geneeskundestudenten uit Gent (SWISS), Antwerpen en Leuven zich te verenigen en creëerden zo de nationale organisatie BeMSA (Belgian Medical Students' Association), die kandidaat-lid werd van IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations), wat toegang biedt tot een wereldwijd netwerk van contacten en unieke mogelijkheden. Daarom besloten we als organisatie om vanaf het begin in het BeMSA-verhaal te stappen en onze naam te veranderen in BeMSA Gent.

Image
Link met IFMSA

Via de verkiezing van nationale bestuursleden en zetels in de Algemene Vergadering dragen we bij tot de ontwikkeling van de visie en standpunten van BeMSA. Deze nationale standpunten hebben een impact op internationaal niveau door de aanwezigheid van Gentse afgevaardigden van BeMSA op internationale IFMSA-bijeenkomsten.

Learn more about the IFMSA.

Image
Standing Committees

Door de vele uitdagingen waarmee ons bestuur de voorbije jaren werd geconfronteerd, werd besloten om de structuur van IFMSA over te nemen als BeMSA Gent. Een hervorming werd doorgevoerd naar een platform met de volgende pijlers (Standing Committees).

Voor meer info klik zeker op het logo van één van de Standing Committees.

SCOME

Een meer gedetailleerd overzicht over BeMSA Gent en de betekenis van de verschillende functies kan gevonden worden in ons huishoudelijk reglement, door te klikken op de knop hieronder: