Practicumboosters vaardigheden

In het skillslab van de UGent krijgen de studenten geneeskunde allerhande klinische vaardigheden aangeleerd. Helaas merken we dat hiervoor vaak (te) weinig oefentijd is – bovendien kunnen heel wat vaardigheden moeilijk thuis geoefend worden.

In samenwerking met het Skillslab, organiseert BeMSA Gent daarom in academiejaar 2023-2024 de “practicumboosters vaardigheden”. Op deze avond, stelt het skillslab enkele lokalen ter beschikking, waar studenten geneeskunde samen kunnen komen oefenen met het daar beschikbare materiaal. 
Deze oefensessies worden omkaderd door enkele aanwezige tutoren uit de masterjaren. Zij geven ook, verspreid over de avond, voor vele stations een “tips-and-tricks-sessie”. Op een 15-tal minuten presenteren zij de belangrijke details, de valkuilen voor het examen en de do’s en don’ts van deze vaardigheden.

De vaardigheden zijn verdeeld 4 clusters, elk in een eigen lokaal:

De eerste editie hiervan gaat door op maandag 30 oktober 2023 en richt zich op de masterstudenten geneeskunde. In het tweede semester volgen sessies voor de bachelorjaren.

Nog vragen? Contacteer:

Profielblokken
Profile 3
Elles Panen
Projectverantwoordelijke
Profile 1
Fleur Janssen
Projectverantwoordelijke
Profielblokken
Profile 3
Stiene Vuylsteke
Projectverantwoordelijke
Profile 1
Margot Van Daele
Projectverantwoordelijke