SCOPE

Wil jij jouw medische ervaring uitbreiden in het buitenland ?
Altijd al gedroomd om vrienden te maken van overal ter wereld? Zin om nieuwe culturen te ontdekken?

Dan is SCOPE misschien wel iets voor jou!

Wat is SCOPE?

SCOPE (Standing Committee on Professional Exchange) zijn buitenlandse klinische stages in het Engels of Frans. SCOPE is een internationaal project van IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations), de overkoepelende organisatie van BeMSA, en wordt in meer dan 100 landen georganiseerd, verspreid over heel de wereld. Gedurende 4 weken kan je in de zomermaanden juli en augustus een stage volgen in een afdeling naar keuze in één van de landen waar België een contract mee heeft gesloten (dit verandert jaarlijks).

Door de lokale studentenvertegenwoordiging van IFMSA wordt logement en stageplaats voorzien, 1 maaltijd per weekdag, een sociaal programma en een contactpersoon. Een contactpersoon begeleidt een inkomende student: hij/zij is de persoon die je kan contacteren in geval van problemen, die je opwacht aan de luchthaven of het station, die je het ziekenhuis toont en die jou tips kan geven in verband met het sociaal programma. Het sociaal programma is zeer plaatsafhankelijk: welkomstfeestje, culturele activiteiten, toeristische trekpleisters bezoeken, naar het strand gaan… Kortom overdag ondergedompeld worden in het doktersbestaan en ‘s avonds en in het weekend gewoon puur ontspannen ’s avonds en in het weekend met de andere studenten. Meer informatie over het sociaal programma kan je vinden op ifmsa.org , “Exchange the world” , dan kies je “Participating Countries & Exchange Conditions” en vervolgens klik je op “SCOPE”. Vervolgens kan je op een land naar keuze klikken en vind je alle info over sociaal programma, mogelijke departementen,…

Waarom?

  • Je breidt je medische kennis en vaardigheden uit.
  • Je ervaart hoe de medische zorg in andere landen is georganiseerd.
  • Je leert omgaan met andere culturen en cultuurverschillen.
  • Je verruimt je horizon.
  • Je maakt vrienden voor het leven uit alle uithoeken van de wereld.

Kortom: een unieke ervaring die je hele leven zal bij blijven!!!

Waarom SCOPE?

Voor wie?

Je kan je voor SCOPE kandidaat stellen vanaf 3e bachelor geneeskunde.

Waar?

Meer info volgt

Prijs?

€450 voor 4 weken inclusief:

  • (verplichte) Pre Exchange Meeting
  • Logement
  • Stageplaats
  • 1 maaltijd/weekdag
  • Contactpersoon

! Sociaal programma is soms inclusief soms exclusief afhankelijk van het land en de activiteit.

Vliegtuigtickets zijn niet inbegrepen in de prijs noch paspoort of visum.

Klinkt dit als muziek in de oren?
Denk jij dat jij de perfecte persoon bent om deel te nemen aan SCOPE? Stel je dan nu kandidaat!

doctors

Stuur een motivatiebrief/CV (maximaal 2 bladzijden) naar neo@belgianmsa.be en naar SCOPE@BeMSA-Gent.be vóór 23u59 op 2 NOVEMBER 2019. Hierin schrijf je je ervaringen binnen BeMSA, vrijwilligerswerk, jeugdbeweging, sociaal werk, indien je contactpersoon in België bent geweest… Je moet ons overtuigen dat je sociaal geëngageerd bent en je hét juiste profiel hebt! Verder vermeldt ook de top 5 landen waar je graag stage zou lopen en motiveer je keuzes. Ook moet je schrijven in welk studiejaar je zit.

De beste kandidaten per universiteit worden in het weekend van 16-17 november 2019 uitgenodigd voor een (skype)gesprek om de taalkennis van het Engels of Frans te testen en de motivatie van de student nogmaals te bevragen.

De datum van bekendmaking van het toegewezen land wordt later nog meegedeeld.
Heb je nog vragen of wens je wat meer uitleg? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen via scope@bemsa-gent.be!

Matthieu Van Herck en Hypoliet Carbon
LEO (Local Exchange Officer)
Mail ons