Durf Ondernemen 2018

Wij zijn Wietse Claeys en Bram Logghe, studenten geneeskunde aan de UGent. Op 10 november organiseren wij een evenement rond innovatie in de gezondheidszorg.

Hieraan vooraf zal Durf Ondernemen UGent ook een inspiratieavond organiseren op 5 november (Campus Sterre, Resto S5). Hier zullen jonge ondernemers, acceleratoren, fondsen en coaches hun verhaal komen vertellen. Nadien voorzien we ook een receptie met netwerkmoment.

Op 10 november gaan we samen met de aanwezigen zelf de handen uit de mouwen steken. We nodigen de studenten uit om mee te brainstormen over een aantal actuele problemen in de gezondheidszorg. In teams van ongeveer 5 personen van een zo breed mogelijke opleidingsachtergrond willen we op een dag tijd een aantal concrete oplossingsmogelijkheden voor deze verschillende probleemstellingen bedenken. Doorheen de dag worden de studenten ondersteund door professionals in de ondernemerswereld. ’s Avonds is het dan de bedoeling dat ieder team zijn innovatief idee voorstelt voor een jury van gevestigde waarden.

De winnaars zullen ook de kans krijgen om hun idee in een opvolgtraject verder uit te werken met coaches en de nodige fondsen. In samenwerking met Durf Ondernemen UGent, BeMSA Gent, Blue Health Innovation Center, Bryo-VoKa, Gentrepreneur en Qbic willen we op deze manier het ondernemersschap binnen de studenten aanwakkeren en een bijdrage leveren aan de gezondheidszorg vandaag de dag.

Wij zijn ervan overtuigd dat iedere opleiding wel gemotiveerde en ondernemende studenten in zich draagt en willen dan ook iedereen van harte uitnodigen om deel te nemen. Concreet mikken wij voornamelijk op studenten uit de hogere jaren (3e bach/ masterjaren) die al wat meer achtergrondkennis verzameld hebben, maar hoe dan ook is iedereen welkom. Specifieker richten wij ons voornamelijk naar faculteiten met een medische, economische of technische achtergrond.

Wil je alvast wat inspirerende verhalen horen van anderen die bouwen aan de medische wereld van morgen? Kom dan zeker ook een kijkje nemen op de inspiratie avond van Durf Ondernemen op 5 november!

Planning

Meer info ? / Contactinfo

Bram Logghe

Projectverantwoordelijke Durf Ondernemen 2018-2019

Wietse Claeys

Projectverantwoordelijke Durf Ondernemen 2018-2019