Heart for Life

Waarom?

Hart en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij zowel mannen als vrouwen in de Westerse wereld. Er sterven dus meer mensen aan hart- en vaatziekten dan aan kanker.

Hoe sensibiliseren?

Heart for Life is een gratis sensibiliseringsactie rond hart- en vaatziekten. Bij dit project staan studenten geneeskunde gedurende één dag op een openbare plaats. Hier gaan ze een schatting maken van het cardiovasculair risico van voorbijgangers aan de hand van hun bloeddruk, hun sportgewoontes, hun buikomtrek, rookgedrag en eventueel hun cholesterol. De studenten geven bovendien een geïndividualiseerde uitleg over de risicofactoren van hart- en vaatziekten en hoe de mensen dit risico kunnen verlagen met behulp van brochures van de Belgische Cardiologische Liga.

Voor de studenten wordt voorafgaand een inleidende les gegeven door prof. dr. cardioloog Ernst Rietzschel van het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij heeft opleiding over de etiologie van hart- en vaataandoeningen en hoe preventie van hart- en vaatziekten best uitgelegd wordt aan niet-medisch geschoolden. Voor studenten zonder ervaring met bloeddrukmeting wordt ook een inleidende les gegeven waar dit aangeleerd wordt. Ervaring met bloeddrukmeting of voorkennis is dus zeker geen vereiste om aan dit project deel te nemen. Dit project is juist het ideale moment om je vaardigheden als toekomstig arts te oefenen.

Wanneer is Heart For Life?

Oorspronkelijk was het een steunproject voor de actie van Studio Brussel: ‘Music for Life’. Ondertussen echter is het project uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend project , dat ook doorgaat in de andere universiteitssteden en elk jaar opnieuw veel volk trekt. De editie van 2018 zal, net zoals vorig jaar, doorgaan in bibliotheek De Krook en dit op 10 november 2018.

See you there!!

Onderaan kan u het inschrijvingsformulier terugvinden. Voor verdere updates: Volg het evenement op Facebook.

Meer info? / Contactinfo

Laura Braeckeveldt

Projectverantwoordelijke Heart For Life 2018-2019

Inschrijven?