Heart for Life

Wist je dat…?

Wist je dat de impact van cardiovasculaire ziekten op gezondheid vaak sterk wordt onderschat? Wist je dat deze groep van ziekten de hoofdoorzaak van sterfte is in de westerse wereld en wist je dat er eigenlijk veel manieren zijn om het risico op cardiovasculaire ziektes te reduceren?

Onze missie

Heart for Life is een jaarlijkse bewustmakingscampagne die tot doel heeft mensen te informeren over het gevaar van cardiovasculaire aandoeningen. Geëngageerde studenten geneeskunde trekken naar Bibliotheek de Krook om de bloeddruk van voorbijgangers te meten en om hun cardiovasculaire risico in te schatten op basis van sport- en eetgewoontes, bloeddruk en rookgedrag. De studenten geven gepersonaliseerd advies over beweging en gezonde voeding en ze delen brochures uit van de Belgische Cardiologische Liga. Iedereen is welkom om bij te leren over hoe hij/zij/hen een gezondere versie van zichzelf kan worden.

De studenten volgden een introductieles, gegeven door Prof. dr. cardioloog E. Rietzschel van het UZ Gent, over de etiologie van cardiovasculaire ziekten en hoe preventie uit te leggen aan voorbijgangers. Ook krijgen de studenten een (opfrissings)cursus over bloeddrukmeting. Op deze manier wordt kwaliteit gegarandeerd voor voorbijgangers en studenten. Voorkennis is dus niet vereist van de studenten. Het is de ideale opportuniteit om de skills van een toekomstig arts te oefenen.

Waar en wanneer vindt Heart for Life plaats?

Eerst was het een ondersteunend project voor Music For Life van Studio Brussel. Ondertussen is het uitgegroeid tot een jaarlijks evenement dat ook plaatsvindt in andere universiteitssteden zoals Leuven, Brussel, Antwerpen en Hasselt.

De editie van dit jaar zal doorgaan op zaterdag 4 november in Bibliotheek De Krook. Spring gerust eens binnen, je hoeft niet te reserveren !

Registreren?

Meer informatie kan teruggevonden worden in het Facebook evenement.

Meer info? / Contactinfo

Profielblokken
Profile 3
Hanne Depredomme
PV
Profile 1
Amber Rollier
PV