Iedereen Gezond

Gezonde voeding en een gezonde levensstijl is iets wat iedereen met de paplepel zou moeten meekrijgen. Het heeft een enorme invloed op de ontwikkeling van kinderen. Te vaak krijgen kinderen nog een koek in hun hand gestopt i.p.v. een stuk fruit en zijn ze zich helemaal niet bewust van wat gezonde voeding inhoudt. Met dit project willen we de kinderen attent maken over gezonde voeding en ook gezonde gewoontes zoals sporten en mondhygiëne, zodat ze als opgroeiend kind meer zullen stilstaan bij het effect hiervan.

Als BeMSA Gent proberen wij op een interactieve manier les te geven aan kinderen over alle mogelijke topics die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. Dit doen we op vraag van enkele scholen in Gent met een grote multiculturele bezetting. De afgelopen jaren gebeurde dit onder andere op de basisschool Victor Carpentier (gelegen in een kansarme buurt) en de middelbare OKAN school Toren Van Babel. Op scholen met een multiculturele bezetting hebben kinderen en hun ouders vaak veel aan hun hoofd en is hierdoor gezonde voeding vaak minder een prioriteit.


Concreet is Iedereen Gezond een project waarbij een aantal studenten geneeskunde naar een lagere school in Gent trekken om de kinderen op een toffe manier iets bij te leren over gezonde voeding, beweging, mondhygiëne, slaapgewoontes, enzovoort. Met hen worden toffe spelletjes gespeeld, lekkere gerechtjes gekookt en al spelend gesport. Dit is niet alleen leerrijk voor de kinderen, maar helpt jullie als toekomstige artsen ook in het verwerven van belangrijke communicatieve vaardigheden: uitleg kunnen geven op een verstaanbare manier aan alle groepen in de maatschappij, bij dit project focussen we dan specifiek op kinderen. Na al deze super toffe activiteiten eten we samen met de kindjes onze lekkere creaties op.

Copyright notice: het logo wordt niet voor commerciële doeleinden gebruikt en is oorspronkelijk van Iedereen Beroemd

Meer info? / Contactinfo

Profielblokken
Profile 1
Maria Paula Spreutels
PV
Profile 2
Famke Coppens
PV